padel lahti - lahen liiga

Kesäkuussa 2020 käynnistyy Padel Lahden Lahen liiga sponsored by Dunlop!

Padel Lahden Lahen liigaa pelataan 2-3 hengen joukkueissa kolmen viikon jaksoissa aikavälillä 1.6- 16.8. (Jakso 1: 1.-21.6, Jakso 2: 22.6-12.7, Jakso 3: 13.7-2.8 Jakso 4: 3.-16.8) Jokaisessa jaksossa kukin pari/joukkue pelaa kolme ottelua.

Kesän 2020 liigassa on kaksi sarjaa, miesten sekä naisten sarja. Parit jaetaan neljän joukkueen lohkoihin. Lohkoja muodostetaan niin monta kuin joukkueita riittää. Jakson päätteeksi lohkon voittaja nousee ylempään lohkoon ja neljänneksi sijoittunut tippuu alempaan lohkoon. Jokainen joukkue kohtaa lohkossaan kaikki vastustajat kertaalleen. Ottelut sovitaan itsenäisesti yhdessä kunkin vastustajan kanssa. Sopimisessa apuna toimii lohkojen WhatsApp-ryhmät.

Tuloksiin pääset tästä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa info@padellahti.fi. Mainitse viestissäsi vetäjän ja joukkuekavereidesi nimet, vetäjän sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ilmoittautuminen päättyy 24.5.20.

Käytänteet ja säännöt

• Lahden liiga sponsorina toimii Dunlop
  • Liigassa ei ole kenttävuokrien lisäksi erillistä osallistumismaksua. Liigapeleihin tarjotaan uudet Dunlopin pallot!
  • Ottelut pelataan saman parin (joukkueen jäsenten) kanssa. Mahdolliset parinvaihtotilanteet käsitellään tapauskohtaisesti.
  • Pelaajat hoitavat itse otteluiden sopimisen yhdessä kulloisenkin vastustajan kanssa. Sopimisen helpottamiseksi kutakin lohkoa varten perustetaan oma WhatsApp-ryhmä.
  • Liigan ottelut pelataan Padel Lahden kentillä, osoitteessa Väinämöisentie 6.
  • Ottelut pelataan paras kolmesta -systeemillä. Mahdollinen kolmas erä pelataan tiebreak-ratkaisuna kymmeneen pisteeseen. Yhteisestä sopimuksesta kolmannen erän voi myös pelata täysimittaisena aikataulujen sen mahdollistaessa. Suositeltava peliaika on minimissään 1,5h.
  • Jos vuoro loppuu, eikä peliä saada pelattua loppuun, voittaa ottelun keskeytyshetkellä johdossa oleva pari.
  • Ottelun voittava joukkue ilmoittaa lopputuloksen sähköpostilla osoitteeseen info@padellahti.fi. Lopputulokset on ilmoitettava viimeistään jakson viimeisenä päivänä.

Otteluista jaetaan pisteitä seuraavasti:

• Voitto = 3 pistettä
  • Tappio = 1 piste
  • Luovutus ennen ottelun alkamista / ottelun pelaamatta jättäminen = 0 pistettä

Huom! Tasapisteissä paremmuus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä: 1. keskinäinen ottelu 2. eräsuhde 3. vähemmän hävittyjä eriä 4. arpa.

• Lohkoista 1. joukkue nousee ja 4. joukkue putoaa.
  • Alimmasta lohkosta nousee kaksi joukkuetta.
  • Toiseksi alimmasta lohkosta putoaa kaksi joukkuetta ja nousee yksi joukkue.

HUOM! Jos jompi kumpi joukkueista peruu sovitun ottelun tai ei saavu paikalle, kyseessä on luovutus. Joukkueet voivat halutessaan sopia pelille myös uuden ajankohdan mutta tällöin vastuu sopimisesta on alkuperäisen ottelun peruneen joukkueen vastuulla. Mikäli uutta ajankohtaa ei saada sovittua käynnissä olevan jakson puitteissa, jaetaan pisteet seuraavasti: ottelun perunut joukkue = 0 pistettä, toinen joukkue = 3 pistettä.

Palkinnot

Jokaisen jakson päätteeksi palkitaan lohkon paras joukkue tunnin ilmaisella pelivuorolla. Liigan päätteeksi palkitaan mitalistit suurilla suosionosoituksilla ja avoimella ihailulla Lahen liigan tuoman menestyksen johdosta.