padel lahti ry goes international

Huikeita uutisia Suomen Floridasta eli Lahesta!

Haimme ja saimme Erasmus + hankerahaa, joka oli ensimmäistä kertaa suunnattu liikunnan ruohonjuuritason toimijoille.
Erasmus + -ohjelma on koulutus-, nuoriso- ja urheilusektorin liikkuvuusohjelma, josta voi hakea avustusta myös seuratoimijoiden eurooppalaiseen yhteistyöhön ja se tarjoaa mm. kaltaisellemme seuralle tilaisuuden saada eurooppalaista osaamisen vaihtoa ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Erasmus+ hanke etenee! Hankeuutisia osa 1.

Aikataulut alkavat mukavasti hahmottua ja ensimmäinen lentolippu on hankittu, joten nyt alkaa asioita ihan konkreettisesti tapahtumaan. Kirjoittamista, raportoinnin miettimistä ja suunnittelua yleisesti on tehty ja tehdään. Ensimmäinen liikkuvuus alkaa 22.2.2024, ihan mahtavaa! Kesän lopulla tapasimme Jesus Marquetin kanssa kasvotusten, mikä oli virkistävää aiemmin etäyhteyksien välityksellä tapahtuneen juttelun lisäksi. Oli kiva päästä saman pöydän ääreen ja uskon tästä hankkeesta olevan molemmille
osapuolille hyötyä. Meillä Suomessa on hyvä tekemisen meininki padelin
suhteen ja sitä voimme ilolla viedä maailmalle. 

Mitä seuraavaksi?

Maalis-huhtikuun vaihteessa toteutuu kaksi liikkuvuusjaksoa. Toinen keskittyy klubikulttuuriin, tapahtumiin ja sen tyyppisiin asioihin valmennuksen ohella. Viimeinen liikkuvuus toteutuu syksyllä 2024. Seuraava tiedote saapunee ensimmäisen liikkuvuusjakson jälkeen, silloin kuulette mitä ajatuksia observointi on herättänyt ja mitä matkalta on mukaan
tarttunut.

Kansainvälisin terveisin ja Ihanaa joulun odotusta toivottaa
Padel Lahti ry:n hallitus

Kuvassa kumppanuus seuramme Cerrado del Aquilan Jesus Marquet ja Maija Mäkipää, Padel Lahti ry

Miksi haimme Erasmus + hankerahaa?

Lyhyesti kuvattuna, Erasmus + -ohjelma on mainio tilaisuus seuratoiminnan kehittämiseen, sekä luoda kansainvälisiä suhteita padelin kehittymisen ja kehittämisen näkökulmasta, mutta myöskin viedä vastavuoroisesti pohjoismaisia tuulahduksia Espanjaan.

Koemme padelin sosiaalisen puolen ja yhteisöllisyyden olevan vähintäänkin yhtä tärkeä kehittämisen kohde, kuin valmennusosaamisen kehittämisen. Yksi tavoitteistamme on päästä näkemään kuinka kumppanuusseuramme pitää yllä yhteisöllisyyttä ja nähdä toimintatapoja padel kentän ulkopuolelta. Seuramme arvoja ovat ilo ja intohimo, kunnioitus, luottaminen, oppiminen sekä kasvaminen ja näitä haluamme seurana kehittymisen myötä entisestään vahvistaa, mutta myös tuoda esille kumppanuusseurallemme.

Mitä hanke Padel Lahti ry:lle käytännössä tarkoittaa?

Padel Lahti ry sai rahoitusta neljälle job shadowing and observation -liikkuvuusjaksolle, joista yksi on klubitoimintaan painottuva ja kolme muuta keskittyy enemmän valmentamiseen. Jaksot toteutetaan vaiheittain 31.11.24 mennessä.  

Nyt hanke etenee konkreettisten askelmerkkien suunnittelulla yhdessä Espanjalaisen padel aketmian – Cerrado del Áquilan kanssa. Meidän liikkuvuusjaksomme ovat pituudeltaan 7-14 vuorokautta. On aika sopia päivämääriä, sekä saada lähtijöitä orientoitumaan ja sitoutumaan tavoitteisiin, mutta myös luoda vakiintuneita toimintatapoja mm. sisäiseen raportointiimme.

Lisätietoja hankkeesta voit kysellä seuran puheenjohtajalta Maija Mäkipäältä (seura@padellahti.fi).

Tiedotamme hankkeen etenemisestä täällä sekä some-kanavissamme!